HemBilder › Äntligen mörk i håret

Äntligen mörk i håret

Sen min vanliga frisör gick på mammaledighet har jag inte hittat en ny jag gillar. Jag gick till en av Jönköpings dyrare och populäraste frisörer med mycket bra rykte. En ung tjej blekte sönder mitt hår. Jag ville bli ljus, men blev nästan platina… Min vanliga frisör hade aldrig ens gått med på att bleka det så mycket. Efter det så ville inga färger fästa längre. Färgade håret rött, och sen mörkblont på en annan salong. Men färgerna ville inte sitta kvar. Knappt några veckor efter frisörbesöken var jag ljust blond igen. Med gula toner.

När vi flyttade ner till Spanien hittade jag en brittisk salong. Ena tjejen var tydligen lite av en expert på färglära, eller något sådant. Hon är den enda frisör jag träffat som påpekat att den nya färgen behöver något att fästa på. Precis som man grundmålar med vitt på väggar med mera. Så hon la i någon orange torrfärg och sen applicerade den nya färgen. Det är första gången sen mitt hår blev sönderblekt som färgen satt kvar till nästa besök! De två första gångena hos denna brittiska frisör blev jag ljusbrun (eller mörkblond, hur man nu vill se på det). Men jag saknar mitt riktigt mörka hår. Får sambon bestämma ska jag vara svarthårig. Men det är lite mycket.. Så det blev riktigt mörkt brunt som skiftar i rött och violett. Assnyggt!

Min frisör undrade om jag använde ett silikonbaserat schampo. Normalt använder jag Tigi Bed Head, men som ni läst använder jag just nu L’Oréals budgetprodukter. Frisören berättade att silikonbaserat schampo gör att färgen inte vill fästa, den glider liksom av hårstråna. Det var detta hon märkte när hon la i färgen. Silikonerna är också de som stöter bort färgen och gör att den mattas av fortare. När jag kom hem såg jag att dimetikon (en vanligt förekommande typ av silikon) var den tredje ingrediensen i mitt schampo. Sååå, jag har bestämt mig för att hitta ett bättre schampo! Gärna utan sulfater och silikoner.

Före och efter.

 

Lämna en kommentar

Du kan använda följande HTML taggar:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>