HemTips & Guider › Att skilja fejk MAC från äkta

Att skilja fejk MAC från äkta

Jag är ny på MAC, men har förstått att det cirkulerar grymt mycket fejkprodukter på nätet, så man måste vara försiktig. Men det finns sätt att skilja äkta MAC från fejk.

MAC PIGMENT

Kartongen:

På locket ska finnas en sticker med pigmentets nummer och namn. På botten ska det finnas en fastklistrad streckkod. På fejkkartongen är streckkoden gjord i själva kartongen. På sidan finns innehållsförteckning. På den äkta är texten mindre och täcker kanske halva sidan. På en fejk tar texten upp hela sidan. Sen har MAC mycket högre kvalité på sina kartonger, så är kartongen skavd eller liknande är den troligen fejk.

Burken:

Locket är ofta blankare på en fejk. En äkta är mer matt. Botten är tjockare på en fejk. Texten, även loggan, kan vara i mer fetstil. På baksidan av burken ska texten vara centrerad. Öppnar man locket så är innerlocket platt i den äkta, men inte i den fejk. Under burken, på botten, ska finnas en genomskinlig eller silvrig sticker med pigmentets nummer och namn.

MAC EYESHADOW

Kartongen:

I princip samma som för pigment. Det SKA finnas en sticker med skuggans namn och nummer på locket. Den äkta är aningen mindre än en fejk. Kartongen är högre på en fejk.

Burken:

En fejk är mycket högre. Går burken att öppna även i botten (där det finns spegel och skumgummiapplikator) så är den absolut fejk! På botten SKA finnas en sticker med namn och nummer! Loggan kan vara i fetare stil än på en äkta. Själva skuggan buktar neråt på en äkta, medan en fejk buktar uppåt.

Efter min research fick jag min egen misstanke bekräftad om att de jag köpt på tradera är fejk…

MAC PENSLAR

 Fejk:

Avsmalnande skaft. MAC-loggan är placerad ca mitten på skaftet. Helt svarta. Borsten går i olika bruna nyanser. Saknar borstnummer bredvid loggan. MAC säljer aldrig set med penslar! Endast holiday editions, då penslarna är korta, tyvärr kan även de vara fejk.

Äkta:

Raka skaft. Översta delen är i silvrig metall. Borsten är helsvarta eller vita (gäller ej syntet). MAC-loggan är placerad strax nedaför metallbiten, följt av penselns nummer.

TIPS!
På äkta MAC står det ALLTID produktens nummer och namn på kartongens topp och produktens botten! T.ex. ” A56 Frost”. Gällande borstar ska borstens nummer alltid stå efter loggan. Köper du en produkt där det ingår en skumgummiapplikator eller t.ex. en minipuderborste så är produkten fejk!

Se dessa youtube-videos om “How to spot fake MAC Cosmetics”.
http://www.youtube.com/watch?v=XX02pIHsnOY
http://www.youtube.com/watch?v=U-NU5u4y0j8&feature=related

 


Skulle ni upptäcka något i min text som inte stämmer
eller om ni vill komplettera med något, så säg till! =)

7 Kommentarer[ Lämna en kommentar ]

 1. Åh, tack! Det värmer i hjärtat att höra! =)

 2. Jag vill också tillägga att din blogg verkligen är jättefin!
  Den inspirerar verkligen!
  :)

 3. Ja okej jo jag tycker mina ser ut precis som de på den bilen.
  Det bästa kanske är att fråga någon i en mac butik som du sa för att vara mer säker.
  Tack för all hjälp!

 4. Om de ser ut som den nedersta bilden där det står “Real” så skulle jag tro att de är äkta. Jag tror nämligen att MAC vid några tillfällen har gett ut så kallade Holiday Set’s, i begränsad upplaga. Fast då tror jag att skaften brukar vara kortare. På MAC’s hemsida kan du hitta tre kit. http://www.maccosmetics.com/product/2221/19184/Make-It-Perfect-Brush-KitMineralize/index.tmpl. Ett annat sätt att veta om de är äkta i priset.. Är priset för bra för att vara sant, så är det förmodligen så. Hoppas det hjälpte. Har du möjlighet så besök en av MAC’s diskar i storstäderna och fråga.

 5. Vad snällt av dig.
  Mina ser ut precis som de på bilden och efter det jag har läst verkar de vara äkta.
  Problemet är att det är ett set med penslar och mac verkar inte ha sålt många set.
  Det är just det som gör mig osäker.
  Vet du något om deras penselset?

 6. Jag är inte så super insatt i MAC, jag har mest suttit och googlat och youtube:at som en galning för att hitta denna information. Men jag hjälper gärna till om jag kan.

 7. Hej!
  Jag ser att inlägget om MAC produkterna är ganska gammalt.
  Jag vill verkligen veta om de mac borstar jag har är äkta.
  Kanske kan du hjälpa mig med det?
  :)
  Ha det vackert!

  // Sandra

Lämna en kommentar

Du kan använda följande HTML taggar:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>