HemLäppar › Carmex Moisturising Lip Balm

Carmex Moisturising Lip Balm

carmex1

Efter att ha hört så mycket gott om denna produkt ville jag testa den själv. Flera av min nära och kära är helt besatta av den. De blev beroende direkt. Och vad tycker jag nu när jag testat den? Inte har jag blivit beroende i alla fall… Det jag gillar mest är glansen och hur bra den återfuktar. Jag tar på lite på kvällen när jag går och lägger mig, och på morgonen är läpparna fortfarande fuktiga och glansiga. Stooort plus! Men jag haaaatar doften! Den är så stark och sticker i näsan! Detta är nog enda anledningen till att jag inte skulle köpa den igen. Det är lätt att man tar för mycket, vilket leder till kladdiga läppar och Carmex på tänderna. Det smakar gift! Känns ju mindre bra. Så man måste noggrant applicera ett tunt lager för att undvika detta. Jag har sett att de har kommit med Carmex Ultra Moisturising Click Sticks i dofterna Vanilla, Lime och Pomegranate. Vet inte om de finns i Sverige, men dom skulle jag jättegärna vilja testa! Carmex Moisturising Lip Balm har alltså lite plus och minus:

Plus:
– Ger en mycket vacker naturlig glans till läpparna.
– Återfuktar länge.
– Svalkar läpparna, vilket är skönt på sommaren.
– Otroligt bra pris.
– Mycket dryg.
– Funkar även jättebra vid kliande insektsbett, klåda och irritationer.

Minus:
– Doftar alldeles för starkt, river i näsan.
– Tar man för mycket blir det jättekladdigt och glider in på tänderna och smakar då ungefär som gift.
– Extremt tråkig förpackning.
– Sticker i läpparna en stund efter applicering.
– Den kylande effekten på vinterhalvåret.

carmex4

Såhär skriver Kicks om produkten:
Carmex rankas som det bästa receptfria läppbalsamet bland USAs alla apotekare. På totalmarknaden ligger den som god tvåa. Carmex har fått lysande recensioner i en mängd tidningar och är för många en favoritprodukt. Det är en unisex produkt och passar därför de flesta. 

Carmex är dessutom mer än ett läppbalsam, den har en antiseptisk verkan och den innehåller bl.a. mentol som har en kylande effekt och som dessutom motverkar klåda och irritation.

carmex3

Betyg: 4/5
Pris: 39 kr hos bl.a. Kicks och Åhlens.
Köpa igen: Nej, smaken och doften gör mig illamående… Fruktig doft; då köper jag den!

Lämna en kommentar

Du kan använda följande HTML taggar:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>