HemDjuren › Donnas nya munkorg

Donnas nya munkorg

Visst är hon söt i sin nya munkorg? ;)  Det kändes konstigt att sätta munkorg på henne till en början, men nu har både hon och vi vant oss. Enligt lag ska alla hundar som är klassade som “farlig” och/eller väger mer än 20 kg ha munkorg. Dessa regler kan skilja mellan de olika kommunerna, men detta är vad som gäller här i Andalucien. Dock är det ytterst få som bryr sig om detta, sällan man ser munkorgar här nere. Jag har sett gigantiska hundar och pitbulls utan munkorg. Vi har kört utan hittills.

Donna speglar andra hundars beteende. Om en annan hund är lugn så är Donna det också. Blir en annan hund aggressiv så börjar Donna skälla och dra. Om polisen ser Donna bete sig så och hon är utan munkorg så kan följderna bli jobbiga. Så därför har vi nu valt att sätta munkorg på henne.

I början tyckte hon inte det minsta om munkorgen. Hon försökte buffa bort den. Vägrade kissa på promenaden. Men vi körde med positiv betingning. Så fort hon satte nosen i munkorgen fick hon en godis. Även direkt efter man knäppt fast den och sen när man tog bort den. Efter några dagar var hon okey med den. Hon är så söt när hon nosar upp ett spår! Hon pickar i marken som en höna! Haha!

munkorg1 munkorg2 munkorg3

Lämna en kommentar

Du kan använda följande HTML taggar:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>