HemDjuren › Duchess är redo för Spanien!

Duchess är redo för Spanien!

I torsdags var vi till veterinären med Duchess för vaccination och pass inför Spanien. Hon jamade högt i buren hemifrån och ända tills vi klev in på Djursjukhuset. Då blev hon knäpptyst! Rörde inte en fena. Stackarn var väl förlamad av skräck.. Väl inne hos veterinären fick hon sin spruta. Sen skulle de lokalisera hennes chip för att anteckna chipnumret i passet. Men hur mycket de än letade kunde de inte hitta chipet… Mycket konstigt. Duchess var snäll hela tiden. Krålade lite i slowmotion, men var snäll. Inget chip hittades, så hon fick helt enkelt ett nytt. Inte ens vid den jättesprutan reagerade hon alls. Andra katter kan ju fräsa och bli vansinniga, men Duchess låg still. Så skönt! Veterinären fyllde i papper som vi fick skriva under, som de skickar till Sverak. Så Duchess nya chipnummer finns hos dom.

Jag har även funderat på att ge henne lugnande, då hon ska flyga med mig. Hon är med mig i kabinen, och jag vill varken att hon ska vara rädd eller jama hela resan. Dock efter veterinärsbesöket anar jag att hon kommer vara stel och tyst även under flygresan. Men jag vill ju inte att hon ska bli stressad ändå. Vi fick recept på lugnande. Dock behöver hon bara en halv tablett, och de säljs i 100-pack. Känns onödigt, plus att vi tror att de är rätt dyra. Veterinären tipsade om att testa Feliway. Så detta tänker jag köpa och testa i första hand. Tror det räcker då hon är stillsam och tyst i övrigt och jag bara vill lätta stressen.

IMG_3664 IMG_3722 IMG_3735 IMG_3978 IMG_3986 IMG_3988

2 Kommentarer[ Lämna en kommentar ]

  1. Ja, det är verkligen spännande! =) Roligt och lite skrämmande på samma gång ;)

  2. Sååå spännande Linda att flytta till Spanien!!

Lämna en kommentar

Du kan använda följande HTML taggar:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>