HemBilder › En annorlunda jul

En annorlunda jul

Att fira jul utomlands är inte samma sak som att fira jul hemma i Sverige. I år har vi inte gått in för att julpynta eller köpa julklappar. Vi brukar förvisso inte julpynta så mycket hemma i Sverige heller. Har inte haft julgran sen jag flyttade hemifrån. Men de senaste åren har vi i alla fall haft lite tomtar och liknande. Men här nere kör vi helt utan. Strålande väder hade vi också. Klarblå himmel, strålande solsken och säkert runt 18-19 grader varmt.

Julafton började med att vi tog bussen till Henkes föräldrar. Det var första gången Donna åkte buss. Det gick kanonbra! Vi kom till Henkes föräldrar kl 13. Vi åt julmat. Drack kaffe och glögg på balkongen. De enda julklappar vi hade var till vår årliga julklappslek. Henke vann stort.

jul1

Temat på årets julklappar. Älskar snörena!jul2

Julbord nr 1.jul3

Kaffe, efterrätt och glögg på balkongen.jul4

Efterrätt med strålande utsikt.jul5 jul6

Julklappslek med Henkes föräldrar.jul7 jul8 jul9

Framåt tidig kväll drog vi vidare till några bekanta här nere. När vi anlände började vi med andra julbordet för dagen. Mycket gott! Donna fick en svans i form av värdparets son Lucas. Han var mycket fascinerad och följde efter Donna vart hon än gick och upprepade orden “Voff, Voff!”. Donna var måttligt road. Efter maten blev det mingel och framåt sen kväll blev det fika följt av julklappslek. Lucas somnade och Donna fick vara ifred. Dessvärre är spanjorerna smäll-galna, och smällde högljudda smällare för glatta livet. Vilket såklart resulterade i en livrädd Donna som gömde sig i badrummet. Vi väntade ut smällandet, och avslutade kvällen med “Gissa kändisen”. Skitkul! Promenerade hem och var hemma kl två på natten. Har nog aldrig kommit hem så sent en julafton!

jul10

Julbord nr 2.jul11

Fika och vin.jul12

Julklappslek med våra bekanta.jul13“Gissa kändisen”. Blev många skratt och underbara förklaringar!jul14

Dagens outfit: Skjorta, kostymbyxor, julörhängena som jag haft sen jag var liten och mitt halsband som en kollega från Smarteyes gjort till mig! <3

Lämna en kommentar

Du kan använda följande HTML taggar:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>