HemTips & Guider › MAC Pigment

MAC Pigment

När jag först började läsa beautybloggar hamnade jag hos Purity, som bloggar mycket om MAC. Jag föll pladask för deras produkter! Själv hade jag ingen koll på MAC, det säljs på så få ställen. Men nu har Kicks öppnat en webshop, och där säljer de MAC!

Några exempel på deras priser är:
Eyeshadow – 165 kr
Pigment – 225 kr

mac1

Jag tycker det verkar som om alla sminkgalna tjejer använder MAC, både skuggor och penslar. Även om jag gärna skulle vilja ha alla färger som finns, så har jag helt enkelt inte råd. Så då har jag tänkt såhär:

MAC Pigment är stora burkar löspuder, storleksmässigt ungefär som en filmburk. Innehållet är så drygt att det är svårt att faktiskt använda upp en hel burk. Lösningen är då att istället köpa MAC Pigment-prover. Pigmentprover innehåller oftast 1/4 eller 1/2 tsk pigment, ett prov på 1/4 tsk räcker till minst 20-30 appliceringar. Dock säljer MAC själva inte dessa prover, utan man får leta upp en återförsäljare. Och då ska man vara försiktig så man inte köper fejk-MAC, vilket dessvärre verkar vara rätt vanligt.

mac2

Hittade ett bra blogginlägg hos Purity beautyblogg om MAC Pigment! Läs det!
Hon länkar även till några återförsäljare hon rekommenderar, och även varnar för. Jag tänkte ta upp tre av dessa.

– Halocaustic (UK) – Här kan man välja mellan strax över 100 färger. En stor fördel är att hon delar in alla skuggor färgmässigt, vilket gör det lättare att jämföra och välja sin favorit. Hon säljer prover på både 1/4 tsk och 1/2 tsk.
– Cheryl’s shiny eyes (US) – Säljer prover på 1/2 tsk istället för den vanliga 1/4 tsk. Du har 177 färger att välja mellan, vilket jag som nybörjare snarare tycker blir för snurrigt. Du kan köpa proverna var för sig, eller i set om 3, 8, 10, 15 eller 20 prover.

VARNING!
– The body needs – VARNING! De säljer även fejkpigment! Går ej att lita på!

Purity är en ny favoritblogg inom smink och beauty. Kolla det här inlägget, där hon visar swatches (färgprover) från MAC’s pigment och vanliga eyeshadows.

Lämna en kommentar

Du kan använda följande HTML taggar:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>