HemHårvård & styling › Smink och hår a la rockabilly

Smink och hår a la rockabilly

Nu kommer jag slänga upp några riktigt kassa bilder. Men jag vill gärna visa ändå. På Halloween var jag ju rockabilly-brud. Ääälskar min klänning! Håret var svårare än jag trodde. Dessutom använder alla tjejer locktång på Youtube, medan jag bara har en plattång. Så jag kunde inte göra riktigt som tjejen på Youtube, men det blev rätt okey ändå. Speciellt för att vara första försöket! Sminket blev inte heller riktigt som jag tänkt. Återigen använde jag mig av en tutorial på Youtube, men hennes smink blev mycket mer rockabilly än mitt. Det roliga var att vissa på festen inte ens trodde jag var utklädd, medan vissa såg 60-talsklänningen och en tjej faktiskt tyckte jag var en klockren rockabillybrud. Man tackar!

Usch, jag har så fruktansvärt ont i min nacke! Vaknade imorse av att jag hade lite ont. Gjorde något konstigt ryck och det blixtrade till i hela nacken. Så jag har knappt kunnat röra mig på hela dagen… Tog nyss det tuffa beslutet att sjukanmäla mig imorgon på grund av nacken. Jag hatar att vara hemma, speciellt för en sån här “struntsak”. Men jag känner att jag nog kommer bli soffliggande hela morgondagen…

halloween_hair_makeup

Hur som helst! Här har ni sminket och håret från Halloween! Som vanligt hade jag jääättebråttom iväg på grund av att håret tog längre tid än jag trodde (som vanligt börjar man fixa iordning sig alldeles för sent..) Så jag hann inte ta några bilder.. På två av bilderna syns inte mitt fina läppstift från Dior, men det syns i bilden till höger och mitten längst ner. De övriga två är snabba bilder jag tog i badrummet, och just då hade nog läppstiftet försvunnit lite..

Jag har använt:

Ansikte
– TiKei Foundation, P1

Ögon
– MUS High Tech Lighter, Venus
– MUS, Satin
– MUS, Cookie
– MUS, Sultan
– Kosmetikan Eyeliner To Stay, Blackness
– MUS Tri Brow Color
– Anastasia Brow Wiz, Medium Ash
– Lancome Hypnose Star Mascara

Läppar
– Dior Addict, Perfect Red

Här ser ni en tutorial från Youtube jag använde mig av till frisyren. Fantastisk bra tjej, jätteintressant att titta på. Har flera typer av vintage-looker. Mycket inspirerande tjej!

Och här kommer även en tutorial på sminket, gjort av en annan tjej. Tyckte det blev så fint på henne, men jag fick inte riktigt samma resultat. Blev väl lite mer eller mindre som jag brukar ha det… Jag valde lite mer bruntonat dessutom.

Lämna en kommentar

Du kan använda följande HTML taggar:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>