Om du har en blogg är det viktigt att du skriver relevanta inlägg som bloggläsarna gillar. Det är inte helt enkelt att veta vad läsarna föredrar att läsa om. Men du kan försöka ta reda på det genom att använda ett enkätverktyg. Det finns ett enkätverktyg för alla behov. Fördelen med att använda ett enkätverktyg är att du kan designa enkäten från grunden eller använda en färdig mall. Det finns flera bra funktioner som är kopplade till enkätverktyget. Exempelvis kan du skriva ut statistik, skicka ut påminnelser, ha obligatoriska frågor och exportera svaren till Excel.

Ha ett mål med enkäten

Innan du skickar ut enkäten och skriver frågorna är det viktigt att du vet vad du har för mål med enkäten. Det ska vara tydligt med vad du vill få fram för information. Att skicka ut en enkät kan du med fördel göra en gång per år ungefär. Då kommer du alltid ha aktuella och bra inlägg som läsarna faktiskt efterfrågat och tycker om.

Analysera svaren

När du har fått svar från dina läsare om vad de helst vill läsa på din blogg är det dags att analysera svaren. Nästa steg är att göra en plan för hur du ska gå tillväga för att möta dina läsares önskemål. Du ska såklart tycka om ämnena som du bloggar om och inte enbart göra det för läsarna. När du har fått alla svar kan du även ha en dialog med läsarna och berätta hur du tänker lägga upp inläggen i framtiden och be om respons.

shuttle