Det är viktigt som bloggare att vårda kontakten med läsarna: en blogg utan läsare är som en affär utan kunder. Dina läsare är ditt största kapital och du måste alltid ha dem i åtanke.

Kommentatorsfältet

Bron mellan dig och dina läsare, och även sinsemellan dina läsare, är kommentatorsfältet vid varje bloggpost. Det är där som du kan se vilka reaktioner som dina inlägg skapar, om ämnet är intressant eller inte, och vad som verkar engagera dina besökare. Vänta inte för länge med att svara dina läsare, och behandla också alla kommentatorer som viktiga, oavsett vad de frågar om. Besvara alla vänligt och glöm inte att tacka för beröm.

Kommentarer

Ett bra sätt att få inspiration till nya bloggämnen är att läsa kommentarerna och se vad dina läsare efterfrågar. Om du skriver om hem och trädgård och flera läsare frågar efter tips på hur man ska sköta ett jordgubbsland, så ta kort på ditt jordgubbsland och skriv en längre artikel om hur man bäst sköter de röda gubbarna. Be också dina läsare att komma med tips och att de ska kommentera vad du skriver. Ju mer du uppmuntrar att de ska svara, desto fler svar brukar komma.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

shuttle