Du kan blogga om vad du vill, men om du planerar att skapa en stor blogg, måste du tänka igenom dina bloggämnen väl.

Planerna innan du börjar att bloggar

Det är viktigt att du tänker igen din blogg redan innan du börjar att blogga, rent av innan du köper ett domännamn. Om du vill blogga om dig själv och främst bloggar för familj och vänner, så kan du använda vilket namn du vill. Om du däremot planerar att skapa en blogg för att tjäna pengar eller om du vill skriva om ett specialintresse, som exempelvis bilar från 60-talet eller hemmagjort smink, så bör du skaffa ett domännamn utifrån det. Försök att få ett domännamn som matchar ditt bloggämne.

Bloggposter

När du beslutat dig för vad du vill blogga om, är det viktigt att du skapar intressanta bloggposter kring det ämnet. Om du skriver om smink kan du skapa filmer med din mobil och visa hur man lägger en snygg ögonskugga – filmer som lär ut något är populära. Du kan då även skapa en Youtube-kanal där du också lägger ut filmerna. Det spelar heller ingen roll vilket ämne som du bloggar om, du bör alltid erbjuda längre och mer fördjupande artiklar om ämnet, så att du uppfattas som en expert.

Försök att hålla dig á jour med vad som händer inom ditt område, nya produkter, mässor, affärer, böcker, filmer, forskning eller intressanta personer. Genom att skriva om aktuella företeelser, så får du både hjälp med artiklarna, och hjälper samtidigt dina läsare att följa med i utvecklingen.

Du kan också skapa gör-det-själv-artiklar som hjälper dina läsare på olika sätt. En gör-det-själv-artikel visar hur man steg för steg gör något, allt från en snygg frisyr till hur man lackar om en bil. Det tar tid att skapa gör-det-själv-artiklar, men som bloggare kommer du både att få uppskattning och beröm!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

shuttle