För att skapa en bra blogg behöver du ha bra material, oavsett vad du bloggar om. Materialet, dina blogginlägg, är det som driver läsare till din blogg och får dem att återkomma.

Vad är bra material?

En bra blogg ger besökarna kunskap och goda lösningar. När vi surfar på nätet söker vi ofta lösningar på vardagsproblem, som hur man förbättrar löptekniken, tränar hundvalpen, lagar nyttig mat eller reser billigt till favoritresemålet. Vi vill få veta något, få hjälp på något vis och vänder oss till nätet för att se hur andra har löst problemet. Det är inte alltid så att vi själva tänker på det som ett problem, men i verkligheten är det egentligen lösningar på problem som vi söker. Det är här som du och din blogg kommer in: genom att skapa bra material som hjälper andra med vardagsproblem, så får du en välbesökt blogg. Och även en blogg som är rolig att skriva!

Gör-det-själv-artiklar

Ett bra sätt att förbättra bloggen är att skriva artiklar som erbjuder läsaren smarta lösningen. Det har blivit mycket populärt med både bloggar och Youtubefilmer som visar hur man löser ett problem eller skapar något nytt: hur man steg för steg förändrar en inställning i mobilen eller på datorn, eller hur man bygger en vacker rabatt med ett fågelbad. Genom att skapa bloggartiklar där du med bilder och text visar hur läsaren kan lösa något på egen hand, ger du intressant kunskap. Artiklar som visar hur besökaren ska göra något har också flera positiva bieffekter: artiklarna får ofta många delningar och besökarna brukar återkomma.

Det är enkelt att skriva ett par ord, lägga till en bild och sedan tyckt att man har bloggat. Det fungerar om du är en superstjärna, som Zara Larsson, men inte nödvändigtvis om du är en vanliga Svensson. Ett bra sätt att förbättra din blogg är genom längre artiklar. Det är intressant att få ta del av kunskap och genomtänka tankar, artiklar som hänvisar till källor och där det framgår att författaren har kunskap om ämnet.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

shuttle