Om du vill tjäna pengar på din blogg behöver du skapa en blogg som är intressant för människor att besöka. De bloggar som verkligen genererar inkomst är ofta nischade i sitt innehåll och får på så sätt många besökare. Du måste också beskatta inkomst från en blogg.

Vad är en nischad blogg?

En nischad blogg är en blogg som handlar om ett särskilt ämne. På internet finns det miljontals bloggar som handlar om lite av varje, ofta personliga bloggar där bloggarens skriver om sitt liv. En nischad blogg är istället som en minitidning eller ett företag: det fokuserar på ett särskilt ämne. Du kan tänka på ämnet som en företagsprodukt som bloggen ska sälja.

Istället för att en blogg handlar om bilar, så handlar den inkomstbringande bloggen om hur man reparerar gamla bilar, kanske rent av ett särskilt märke, eller så kan den handlar om lackering eller försäkringar. En bloggare som tjänar pengar är expert på ett smalt, nischat, område.

Varför nischa bloggen?

Det finns två anledningar till att du måste nischa din blogg: dina läsare och sökmotorer – både är viktiga för att du ska få inkomst. När vi surfar på nätet söker vi ofta efter relevant information: om du ska resa till Berlin kommer du troligtvis att sätta dig framför datorn och leta efter värdefull information om Berlin, utifrån den resa som du ska göra. De bloggar som då är intressanta att läsa, är de bloggare som har mycket kunskap om Berlin och fokuserar på staden eller resor. Du kommer troligtvis inte surfa in på juliaslillaliv.xx, utan snarare en blogg som har något med Berlin, Tyskland eller resor i domännamnet – du förstår på en gång att bloggen har ett resefokus. På samma sätt måste du skapa en blogg som andra omgående associerar med den information som de söker.

Den andra orsaken till att du behöver nischa din blogg, är för att sökmotorer ska anse din blogg som aktuell och därför ranka den högt när någon söker på relevanta sökord. Om du skriver om hundar, heter alltomhundar.xx eller liknande, samt om alla dina artiklar handlar om hundar, så kommer sökmotorerna att gilla din blogg när någon söker på ordet hund.

Eftersom det finns många bloggar och konkurrensen är stor, så kan det vara en bättre idé att skapa flera mycket nischade bloggar. Många bloggare som tjänar pengar på att blogga har flera sajter med olika nischer. Din grundtanke måste vara att din blogg är ett företag och dina blogginlägg, din kunskap, är den produkt som du säljer.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

shuttle