Det finns flera sätt som du kan använda för att få inkomst på din blogg. De stora bloggarna kombinerar olika sätt och det kan även du som mindre bloggare göra. Oavsett vilket sätt som du använder för att tjäna pengar på bloggen, så behöver du ha läsare. Glöm inte att du också måste beskatta inkomsten från din blogg.

Affiliate

Det vanligaste sättet att få inkomst på en blogg är genom att vara affiliate. Att vara affiliate innebär att du gör reklam för företag genom länkar och annonser. När sedan besökaren klickar på länken eller annonsen får du betalt i provision på deras köp.

Det enklaste sättet är att gå med i ett affiliateprogram. Det innebär att du, efter att du har skapat ett konto hos programmet, ger dem din bloggadress och sedan anmäler dig hos de företag som som finns hos det affiliatenätverket. Om du skriver om kläder eller hälsa, kan du göra reklam för kläd- och skönhetsföretag; om du skriver om böcker, så ansöker du hos bokaffärer för att göra reklam för dem. För att bli godkänd måste du dock både ha en blogg och några bloggposter. Tänk också på att en person kommer att gå in på din blogg för att se hur den ser ut. Du bör därför inte anmäla dig hos ett företag förrän du skrivit tre-fyra artiklar på minst 400-500 ord.

Annonser

Du kan också ha särskilda annonser, banér, på din hemsida. De stora

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

shuttle