Min mobil är verkligen fylld till bredden med bilder och filmer jag spelat in de senaste åren. Jag vet att jag måste rensa, men framför allt måste jag också se till att spara dem på ett säkert ställe. Även om jag inte kollar på bilderna så ofta så vill jag så klart ha kvar dem och det skulle kännas som att en stor del av mig försvann om alla bilderna försvann.

Spara i molntjänster

Det var länge sedan jag hörde talas om Smarta molntjänster för första gången, trots det har jag inte orkat undersöka saken närmre. Inte förrän nu det vill säga. När jag läste om molntjänster hos Nordlo i samband med att vi skulle använda det på jobbet så insåg jag att jag måste skaffa detta nu på en gång!

En molntjänst innebär att allting sparas online i ett slags “moln” online. På så sätt har man alltid tillgång till bilderna och det kostar ingenting. Man kan förstås lagra andra filer och saker man är extra rädd om och vill spara.

Rensa bland bilder

Något jag måste bli bättre på är att rensa bland alla bilder jag tagit och dela upp dem i mappar. Jag vill kunna hitta rätt bild snabbt när jag väl letar efter något särskilt. På samma sätt vill jag inte heller behöva gå igenom 50 olika bilder från samma “photo session”, utan jag ska bli bättre på att rensa bort dem som blivit dåliga.

Häng på och rensa mer ni också!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

shuttle