Det finns många anledningar att vilja förbättra bloggen; för att tjäna pengar, för att få fler läsare eller för att du har blivit äldre och vill skapa en bättre image. Oavsett anledning för att förbättra bloggen, så kan en storstädning av din sajt göra underverk.

Storstädning

De flesta av oss måste storstäda vårt hem någon gång emellanåt. När vi storstädar slängs allt det onödiga, dammet tas bort och hela hemmet får en nyare och fräschare känsla. Samma sak kan du behöva göra med din blogg, särskilt om du haft den i flera år och aldrig brytt dig om att gå igenom äldre inlägg. När du tänker på din blogg har du troligtvis ditt fokus på kommande blogginlägg samt på de senaste blogginläggen – ditt nuvarande “jag”. Men, för en besökare är alla dina inlägg en del av den image som de får av dig. Om du har en blogg sedan fem år tillbaka och har gamla texter – negativa texter och skvaller om andra – och bilder – partybilder som mormor aldrig skulle få se – så är det något som en blivande arbetsgivare eller partner kommer att hitta – och även bedöma dig utifrån.

Slänga eller ha kvar

Allt som vi skriver på nätet finns kvar, men du kan ändå själv välja hur du ska uppfattas på din blogg. Det första som du bör göra är att tänka igenom vad du vill använda bloggen till: kontakt med vänner, inkomst eller lyfta upp ett ämne? Fråga dig också vilken bild som du vill ge av dig själv – sann bild, fejka inte.

Läs igenom gamla poster och fråga dig vilka du ska ha kvar, slänga eller förändra. Kasta inte allt, de är en del av dig, men ta bort onödiga, barnsliga eller negativa bloggposter. Redigera också språket på de texter som du vill ha kvar och se till att alla bloggposter har bra och relevanta bilder.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

shuttle