Om du verkligen vill kunna få en inkomst på din blogg måste du tänka på bloggen som ett varumärke. Din blogg måste upplevas professionell för att dina läsare ska ta dig och bloggen på allvar.

Varumärke

Om du bloggar om resor är det viktigt att både namn och innehåll innebär kvalitet. Det tar tid att bygga upp en blogg, men de stora bloggarna är inte bara text på nätet, de är också företagare och varumärken; som exempelvis Blondinbella. Allt som du skriver och hänvisar till på din blogg måste ha samma ton och vara genomtänkt.

Bra innehåll

Om du skriver en bra artikel om vad man ska göra i Berlin, och sedan skriver en elakt inlägg om din arbetsplats eller visar nedvärderande bilder, så kommer det medföra att hela bloggen blir nedlusad. Om du ska tjäna pengar på din blogg kan du inte behandla den som en privat blogg – Blondinbella gick sällan på festerna som hon skriv om, hennes blogg var en delvis fiktiv karaktär. Allt med en tanke.

Tänk också på att ge bra kommentarer som passar till din blogg, och att vänligt besvara seriösa frågor som dyker upp i kommentatorsfältet, även om du tycker att svaret är självklart.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

shuttle