I det här inlägget ska vi rikta blicken mot engelskspråkiga hälsobloggar. Infallsvinklarna är lite olika. Någon handlar om mat, en tar ett mer omfattande grepp om hur man lever nyttigt år 2019 och ytterligare en är väldigt specifik. Vad de har gemensamt är att de alla är bra och befinner sig i toppen av genren hälsobloggar. Håll tillgodo!

Delish Knowledge

Alex som driver Delish Knowledge har som mål att visa hur enkelt det är att laga hälsosam vegetarisk mat. ”Det finns väl många sådana bloggar” tänker du? Visst. Men den här är särskilt välskriven och kompletteras emellanåt med välproducerade videoklipp som praktiskt visar hur du ska gå tillväga för att laga en del av de mer komplexa rätterna.

Robb Wolf: Revolutionary Solutions to Modern Life

En allomfattande blogg som tar ett helhetsgrepp om hur man kan leva hälsosamt idag. Det betyder att du kan hitta allt inom hälsa här: recept, dieter, träningstips och mycket annat. När det gäller kost propagerar Wolf främst för den diet som kallas för Paleo, d.v.s. stenålderskost. Men det är långt ifrån allt. Han tar alltid ett vetenskapligt grepp oavsett vilket ämne han angriper i sina inlägg. Välskriven och regelbundet uppdaterad.

Arthritis Connect

Arthritis Connect är både ett socialt nätverk och en av de bästa bloggarna om att leva med den reumatiska sjukdomen artros. Om du lider av artros och inte har någonting emot att kommunicera på engelska kan du ta del av erfarenheter från tusentals människor som går igenom samma sak som du. Det är inte minst ett bra sätt att ta del av tärningstips och andra bra metoder som kan göra det bättre för dig. Ett annat tips. Om du lider av artros i din höft kan du behandla det med program som du kan ladda ned och ta del av via din mobiltelefon. JointAcademy erbjuder personliga fysioterapeuter, förslag på fysiska aktiviteter som lindrar dina smärtor och ett enkelt sätt att föra statistik som gör att du kan följa hur din artros utvecklas och förbättras.

Examine

Om du bara ska besöka en av bloggarna från den här listan är det nog Examine du ska välja. Du känner förstås också igen den del av medieflödet som rapporterar om nya rön för livsmedel. Helt plötsligt har de kommit fram till att det där som varit okej att äta visar sig vara onyttigt. Ofta är det medielogiken som styr, en studie kommer ut och om den kan locka till läsning blir det en vanlig journalists jobb att försöka hårdra den så den kan bli en säljande rubrik. Det kan ofta ställa till det så att livsmedel framstår som farligare än vad de i själva verket är. Examine syftar till att sammanfatta och förenkla forskningen utan att förändra dess slutsatser.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

shuttle