För att få inkomst på din blogg måste du ständigt skapa nytt och intressant material. Här kommer några tips på olika bloggämnen vid idétorka.

Kommentatorsfältet

Ett bra sätt att både få inspiration till nytt material, och samtidigt skriva om det som dina läsare är intresserade av, är att läsa och analysera kommentatorsfältet. Vilka bloggposter är särskilt uppskattade? Om din blogg handlar om frisyrer, och dina bloggposter som visar annorlunda frisyrer får mycket uppskattning, så kan du fortsätta med den slags bloggposten. Om du får många frågor om hur man kan använda olika hemmaprodukter för att vårda sitt hår, så kan du fördjupa dig i det ämnet och skriva en längre artikel. Även om det är viktigt att ständigt komma ut med nytt material, är det ändå viktigare att du publicerar rätt slags material. Dina läsare är stommen i bloggen – utan dem, ingen inkomst – så utgå från dem och analysera vad som ger läsarna mersmak.

Var aktuell

Ett bra sätt att både göra bloggen intressant att läsa, men också får att få läsarna att klicka på annonserna – vilket du behöver för att få inkomster -, är att följa med i vad som händer inom ditt område. Om du skriver om vikingarna, så bör du hålla koll på alla nya vikingautställningar, intressant forskning och nya böcker. Du måste ge dina läsare mer än vad de redan vet. Vissa ämnen är lättare att vara aktuell i, som inom teknik och mode där det ständigt kommer ut nya produkter; andra ämnen är svårare. Om du skriver om ett ämne som kläder eller teknik, så bör du försöka att stå ut på något sätt. Ett tips är att följa med i nyheter inom det området i andra länder och att även följa modeskapare eller teknikgurus på deras sociala mediakonton.

Der finns många bloggare som sitter framför datorn och skriver – allt finns ju på nätet, eller hur? Problemet är att det till slut vare sig blir något unikt eller fördjupat. Om du är en seriös bloggare som verkligen vill att din blogg ska ge dig en riktig inkomst, bör du även åka iväg för att göra egna reportage. Om du skriver om bröllop, åk till bröllopsmässan, om du skriver om vikingar, så åk till Birka eller en arkeologisk utgrävning; om du skriver om fotboll bör du åka iväg på landskamperna. Var en minireporter och ge dina läsare något extra.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *